Haarlems verenigingsleven doet ook aan crowdfunding

zondag 13 oktober 2013

Capoeira vereniging Haarlem zet crowdfunding in voor cd-opname

Al eerder schreven wij over crowdfundingplatform Voordekunst.nl toen theatergroep De Hollanders, zelf kinderen van de crisis, hun eerste voorstelling op deze manier wist mogelijk te maken. Naarmate de crisis aanhoud vinden steeds meer organisaties hun weg naar deze alternatieve wijze van projectfinanciering. Zo ook de kleinere lokale verenigingen, waar de Haarlemse Capoeira vereniging Senzala de Santos Holland er één van is.

Ter ere van het tienjarig bestaan, neemt Senzala de Santos Holland binnenkort een cd op met zelfgeschreven Capoeira liedjes. Eind november organiseert de vereniging een week met workshops waarin de Capoeira muziek centraal staat. Hierna wordt de cd "Ondas de um mesmo mar" (vrij vertaald: "Golven van eenzelfde zee") opgenomen. Voor de realisatie van de cd heeft de vereniging het project aangemeld op het crowdfunding platform Voordekunst.

De leden van Senzala de Santos vormen samen een divers gezelschap van enthousiaste en creatieve mensen met één gezamenlijke passie: Capoeira, waarin muziek een belangrijke rol speelt. Uitgaande van ieders kwaliteiten, vormen de leden een hechte groep waarin iedereen met open armen wordt ontvangen. Ook voor de financiering van de cd-opname bundelen de leden nu hun krachten en die van hun omgeving door de inzet van crowdfunding.

Crowdfunding is een innovatieve vorm van (online) financiering die steeds vaker gebruikt wordt door verschillende organisaties om plannen en projecten van de grond te krijgen. Voordekunst is het eerste crowdfunding platform voor kunstprojecten in Nederland. Deelnemers presenteren hun projectvoorstel via het platform aan zoveel mogelijk mensen uit de directe omgeving (zakelijk en privé) om op die manier donaties op te halen bij een groot aantal kleine investeerders.

“In het huidige economische klimaat zijn er weinig wegen te bewandelen in subsidieland. Als kleine vereniging met een beperkt budget moeten we dus creatief denken om dit project te kunnen realiseren.” aldus Andrea Dröes, secretaris van de vereniging.

Wil je dit project steunen? Kijk dan voor meer informatie op www.senzaladesantos.nl

More News

>>Lees meer