Crisis ? Kiezen voor je passie en specialisatie!

donderdag 04 april 2013


De markt van kantoorinrichting staat zwaar vonder druk. Veel projectinrichters hebben de deuren inmiddels moeten sluiten. Quality Office bestaat dit jaar 12,5 jaar en stond er vorig jaar juni ook zeer slecht voor. Je kan dan twee dingen doen, het koppie laten hangen of nagaan waar kansen liggen.
Meestal gaat een crisis ook gepaard met afname van energie en creativiteit, ingegeven door de basis angst voor verlies. Verlies van je zaak, je aanzien, je huis en vaak ook de relatie.

Diep in ons is er altijd een kracht aanwezig die zoekt naar een oplossing. In mijn geval ben ik gaan zitten en heb mij de vragen gesteld "waar ben ik de afgelopen jaren nu succesvol in geweest, waar ligt mijn passie en is dat houdbaar. " Voor mij was dat het met passie helpen van klanten en dan met name op het gebied van zitoplossingen en dan met name in de advisering van bureaustoelen.
In die evaluatie kwam ik ook tot de conclusie dat ik het nog meer moest gaan zoeken in specialisatie.
Af van de ratrace van steeds lagere prijzen omdat de producten bij meerdere kantoorinrichters te koop zijn. Door de jaren heen is de markt immers transparanter geworden en is met een paar mailtjes de laagste prijs wel ergens te halen.

Dit heeft vorig jaar tot het besluit geleid dat ik me nog meer zou gaan specialiseren en dat zou gaan doen wat ik leuk vind en dat is mensen een passende bureaustoel verkopen in combinatie met ergonomisch werkplekonderzoek en advies. De trainingen die ik al gaf over houdingsverbetering op de werkplek zouden daar dan ook in worden ondergebracht.

Omdat dit niet geheel meer zou passen onder de naam Quality Office is toen ook besloten de nieuwe
verdiepende activiteiten onder een nieuwe naam onder te brengen. Al zoekend naar een nieuwe naam met bijpassende (vrije) domeinnaam, kwam ik in contact met het bedrijf Ergoké die maatwerk bureaustoelen bouwde. De eigenaar vertelde vanwege de pensioenrechtigde leeftijd wel te willen stoppen. Dit was precies wat ik zocht! Het resultaat is dat de activiteiten van Ergoké afgelopen januari zijn overgenomen. Het totale concept van onderzoek en advies, maken van maatwerk bureaustoelen en trainingen is ondergebracht onder de nieuwe naam BeterZitten. De activiteiten van Quality Office draaien op een laag pitje verder.

Het concept van BeterZitten staat nu 3 maanden en de eerste resultaten zijn zeer hoopvol. De eerste maatwerkstoelen zijn verkocht en afgeleverd en de branche/ fabrikanten, reageren super positief en zien dit als een logisch gevolg in mijn carrière.
De conclusie is dat ik net op tijd de bakens heb verzet door te kiezen voor mijn passie en vergaande specialisatie.

Roelof Wobben

 

 

More News

>>Lees meer