Oprichting ‘College-Club’ gat in de markt in crisistijd

dinsdag 05 maart 2013

Hoger opgeleide dertigers gaan vrijwillig terug naar de collegebanken. Deze formule blijkt een gat in de markt in crisistijd. Deze zogenaamde ‘College-Club' is in het leven geroepen door voormalig juriste Frederique Lips (31). Zij werkte 5 jaar als advocaat in Amsterdam en zocht meer verdieping in de avonduren. Na te hebben geïnformeerd bij de universiteit over het volgen van losse colleges, wat eigenlijk onmogelijk bleek te zijn besloot ze de ‘College-Club' op te zetten.

Een formule waarbij ‘Young professionals ‘ in de leeftijd van 25 tot 39, onder meer afkomstig uit de financiële sector, de zorg of advocatuur één keer per maand losse colleges kunnen volgen. De colleges zijn onder meer te volgen op het gebied van filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis en economie. Frederique besloot zich volledig op de ‘College-club' te richtten, en verruilde hiervoor haar baan in de advocatuur. Momenteel is ze fulltime ondernemer.

Het programma ging in oktober 2012 van start en was meteen een succes. "Ik ben zeven dagen per week met de College-Club bezig. Inmiddels wil ik het idee uitbreiden naar Rotterdam en in de toekomst mogelijk naar andere steden. Deze formule blijkt een gat in de markt." Aldus Frederique.

Het opzetten van het bedrijf verliep ondanks de crisis zeer voorspoedig. "Reclame maken blijkt zelfs niet nodig. "Via Facebook en ook door mond-tot-mondreclame verkoopt dit zichzelf."

Bron: Metronieuws

 

More News

>>Lees meer