Aandacht voor eerlijke kleding neemt toe dankzij crisis

zaterdag 16 februari 2013

Eerlijke kleding. Wat is dat precies? Volgens Marieke Eyskoot, schrijfster van het boek Talking dress waarin je alles vindt over eerlijke kleding en lifestyle, is het kleding gemaakt met respect voor mens, milieu en dier.

Door de crisis neemt de aandacht voor eerlijke kleding toe. Consumenten voelen zich vaak beperkt als ze alleen maar eerlijke kleding kunnen kopen. Maar volgens Marieke opent het juist deuren. "Ik heb een app gemaakt, een groene shoppinggids, die je gratis kunt downloaden. Hierdoor is het makkelijk geworden om verantwoorde spullen te kopen."

Waarom het deuren opent? Omdat je kleding kopen op een andere manier benaderd, het is leuk om te kijken naar het verhaal er achter. Dat heeft een positieve invloed. Om helemaal over te schakelen op eerlijke kleding ervaart men als moeilijk. Maar je kunt met kleine dingen al het verschil maken. Zo kun je er voor kiezen om dingen te ruilen of om tweedehands te kopen.

Crisistijden bieden de ideale gelegenheid om bij dit soort initiatieven stil te staan. Door mens, milieu en dier te respecteren maak je de wereld een tot betere plek.

Bron: Metronieuws

 

More News

>>Lees meer