No waste diner

woensdag 27 februari 2013


Aansluitend op ons vorige artikel (hier te lezen)waarin we tips gaven om duurzaam om te gaan met voedsel in tijden van crisis, is er nu een evenement dat hier mooi op aansluit! Het No waste diner.

Tijdens het No waste diner wordt voedsel, dat normaal gesproken anders zou worden weggegooid gekookt en geserveerd aan 150 mensen. Terwijl de bezoekers genieten van het eten, staat deze avond garant voor nieuwe ontmoetingen en leuke uitwisselingen. Eenieder die houdt van eten is van harte welkom. Je hoeft zelf niets mee te nemen, daar wordt voor gezorgd. Het diner wordt georganiseerd op dinsdag 5 maart vanaf 18.30 uur in Amsterdam, om precies te zijn in Pakhuis de Zwijger. Meedoen? Schrijf je dan in via de website: http://www.foodguerrilla.nl/damn-food-waste/

Het No Waste Diner is een initiatief van FoodGuerrilla (een platform van NCDO en Samuel Levie). Zij nodigden speciaal voor 5 maart, Tristram Stuart uit: dé ‘waste hero' van het Britse koninkrijk. Na het dessert zullen de Foodguerilla's in gesprek gaan met Tristam Stuart over No Waste initiatieven en het succesvolle concept van Tristam ‘Feeding the 5K', waarin duizenden mensen tegelijk de rijke smaak ervaren van (anders) weggegooid voedsel. Dit concept is zo succesvol dat het onder andere is overgewaaid naar Nairobi, Berlijn en Dublin.

Bezoek de facebookpagina voor meer info. 

Bron: Metronieuws

 

More News

>>Lees meer