We worden steeds gelukkiger!

donderdag 14 februari 2013

Ondanks de crisis, worden de mensen in westerse landen steeds gelukkiger. Onderzoekers van de Florida State University zijn tot deze bijzondere conclusie gekomen. Dit gebeurt niet alleen per generatie, maar ook met de jaren. Dit onderzoek is uitgevoerd op basis van diverse studies die zijn gedaan naar geluk in de afgelopen eeuw. Hierbij werd ontdekt dat onze blijheid toeneemt. Tot nu toe werd er aangenomen dat mensen onder invloed van ouderdom minder gelukkig werden. De uitkomst van deze voorgaande studie had vooral te maken met het feit dat de ondervraagden de depressie van de jaren twintig en dertig hadden meegemaakt. De levens van deze personen waren onder andere getekend door moeilijke tijden, tijdens en voor de oorlog.

Maar door al deze studies naast elkaar te leggen komt er nu een nieuwe uitkomst naar voren. Elke generatie is gelukkiger dan die daarvoor. De gelukkigste generatie werd geboren in de jaren tachtig. Wel waarschuwen de onderzoekers dat het levensgeluk ‘verpest' kan worden door economische moeilijke tijden.

Des te meer reden om de crisis positief te benaderen, en je niet te laten beperken door de economische tegenspoed. Zie het als een uitdaging, ten behoeve van je eigen geluk. En wie weet ook voor het geluk van de volgende generatie.

Bron: Metronieuws

 

More News

>>Lees meer