Explosieve groei van LinkedIn gebruikers door economische crisis

maandag 28 januari 2013

Er wordt verwacht dat in 2018 80 % van de Nederlandse bevolking actief wordt op LinkedIn. Dit stellen zowel Aaltje Vincent als Raymond Janssen. Beide zijn social media-experts. Er is een direct verband tussen de explosieve groei van Nederlandse LinkedIn gebruikers en de economische crisis.

"Juist door de crisis zijn mensen het belang van LinkedIn gaan inzien", zeggen beiden. "En het medium zal in rap tempo blijven groeien." Inmiddels gebruiken ruim drie miljoen Nederlanders het zakelijke netwerk. "Over vijf jaar zal zo'n 80% van de beroepsbevolking actief zijn op LinkedIn."Aldus Janssen en Vincent.

De groei is vooral te zien onder mbo'ers. Waar LinkedIn vroeger vooral als HBO-plus tool werd gezien, beginnen ook steeds meer mbo'ers zich op het netwerk te profileren. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat je zonder LinkedIn niet meer goed opzoek kunt naar een baan. Het wordt gezien als een investering in de toekomst waarbij het creëren van een online netwerk zeer belangrijk is. Nederland loopt voorop als het gaat om LinkedIn gebruik. Nergens ter wereld staat zo een groot deel van de beroepsbevolking geregistreerd op het online netwerk.

Wel wordt gesteld door de social media experts dat LinkedIn niet goed wordt gebruikt. "Veel mensen hebben wel een account, maar weten niet hoe ze ermee om moeten gaan", zegt Janssen. "Dat terwijl je de kans op die nieuwe leuke baan alleen vergroot als je jezelf goed presenteert en je netwerk op de juiste manier inzet." Vincent: "Ik geef regelmatig cursussen en verbaas me soms over het gebrek aan kennis. Ik benadruk altijd dat de kans op succes via LinkedIn valt of staat met een goede beschrijving van je vakmanschap, een goed netwerk, een compleet profiel en actieve deelname aan de voor jou interessante vakgroepen."

Een LinkedIn profiel blijkt dus essentieel in tijden van crisis. Gebruik jij je account al optimaal?

Bron: Metro nieuws

 

More News

>>Lees meer