WHY DO I LOVE CRISIS?

Michel Le RouxHet idee van I love Crisis is ontstaan in 2008 toen ik mede-eigenaar en algemeen directeur was van Alterego Marketing & Creation en ons reclamebureau tijdens de eerste crisisgolf een fikse dreun kreeg. De paniek sloeg toe toen van de ene op de andere dag de budgetten van onze drie grootste klanten werden bevroren. We waren niet in staat de situatie snel het hoofd te bieden. Dat leidde helaas tot een pijnlijk afscheid van een deel van ons personeel. Onze enige troost was dat we niet de enige waren…  Maar ik voel ‘m nog, die klap in m’n gezicht.

 

.

Damn crisis

Gelukkig bezitten mijn voormalige compagnon en ik de nodige fighter’s spirit en daardoor hebben we het gered. We zijn om de tafel gaan zitten met ons resterende personeel en hebben ze gevraagd mee te denken over een manier om de strijd aan te gaan met het fenomeen ‘Crisis’. Onze vergadertafel was veel te groot geworden voor ons bureau. Maar het bleek een extra stimulans om nog harder te vechten. We hebben de crisis verworpen, verguisd en vervloekt,  Hate the crisis!, Fuck the crisisSons of a crisis… Heerlijk om af te reageren. Crisis what crisis? (Supertramp 1975) werd snel geanalyseerd met als resultaat: sarcastisch en vooral achterhaald.  We werden er niet vrolijker van en kwamen tot de conclusie dat deze insteek ons niets zou opleveren.

 

Een kansloos vooruitzicht? Nee, want als je de wolken weghaalt, heb je toch de zon? We hebben de zaak omgedraaid en zijn uitgegaan van de positieve kant. Daar kwam een hoopvol lijstje uit:

 

Crisis might be a bitch, but

  • Ze legt de pijnpunten bloot: alles wat niet of slecht functioneert binnen een bedrijf of de maatschappij
  • Ze houdt ons een spiegel voor
  • Ze trekt ons uit onze comfortzone
  • Ze dwingt ons om ons leven in een ander perspectief te zien
  • Ze maakt ons bewust van wat we hebben.. zolang we het hebben
  • Ze motiveert ons om solidair te zijn
  • Ze stimuleert creativiteit
  • Ze forceert ons om anders te ondernemen: nieuwe kansen en nieuwe markten te zoeken, en anders te gaan werken soms met gesloten portemonnees

Kortom, als we de Crisis blijven uitschelden, haar waarheid niet willen zien en blindelings de strijd aangaan, dan werkt dat ons tegen. Dat kan niet anders. Dus laten we haar recht in de ogen kijken en van haar houden.

 

Why I Love Crisis?

 I LOVE CRISIS is een inspiratie- en ontmoetingsplatform voor gelijk denkende creatieve ondernemers die willen bijdragen aan de ‘nieuwe economie’ vanuit een positieve mind-state gebaseerd op onderling respect en vruchtbare uitwisselingen.

Aan eenieder om hier zijn invulling aan te geven. Gebruik dit platform om inspiratie op te doen, door ervaringen te delen, tips te geven en te krijgen, columns te schrijven, creatieve bijdrages te leveren en het belangrijkste: gezamenlijk projecten op te starten en van elkaars kennis profiteren om samen succesvol te zijn.

 

Laat van je horen!  

 

Michel Le Roux

Crisis Lover

           

michel@rethinkingthebox.com

www.rethinkingthebox.com

 

I Love Crisis is een initiatief van Michel Le Roux - Rethinking the Box

 Join us

 

 

 

 

..

 

 

 

 

Volg I Love Crisis ook op:
twitter  facebook  linked-in
en twitter mee via #ilovecrisis